Sosyal ve Fiziksel Gelişim

ANKA Koleji; öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişim sağlayabilecekleri, yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri tüm olanaklara sahip bir eğitim kurumudur. Yüzme, tenis, voleybol, basketbol, futbol, jimnastik gibi sporlar yapılırken, cep tiyatrosunda ve konferans salonunda törenler, söyleşiler, konferanslar, tiyatro, müzik çalışmaları yapılır. Okuldaki resim, müzik, seramik ve satranç odaları da sanatsal çalışmalar için etkin olarak kullanılır.

Kampüsümüzde ilköğretim kademesinde Oyun ve fiziki etkinlik ders planları uygulanmaktadır. Öğlencilerin oyun ve fiziki etkinliklere katılırken fiziksel, duygusal, sosyal ve zihinsel özelliklerini geliştirme ve bunlara bağlı olarak sağlamak programın amaçlarındandır. Bu nedenle öğrencilere ilkokuldan itibaren oyun ve fiziki etkinliklere düzenli katılım alışkanlığı geliştirme edinme, programın önemli hedeflerinden biridir. İlkokul düzeyinde oyun ve fiziki etkinliklere katılımdan, özellikle hareket yetkinliği ile aktif ve sağlıklı hayat altyapısı oluşturulması beklenir.
Okulumuzda yüzme dersleri yıl boyunca yaş gruplarına özgü hazırlanan seviye planlamaları doğrultusunda uygulanmaktadır. Tüm yapılan bu çalışmalarda branşlara özgü belirlenen kriterler ile öğrencilerimizin gelişimleri takip edilmektedir.