ANKA İLKOKULU

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programının Amaçları

• Çocuklarımızın zihinsel ve kişilik gelişimlerinin çok büyük bir kısmını tamamladığı, tüm yaşamları boyunca etkili olacak davranış biçimlerinin şekillendiği bu dönemde kendilerini gerçekleştirmesine yardım etmek.
  • Çocuklarımızın psiko-sosyal, duygusal, bilişsel, dil gelişimlerini desteklemek.
  • Yaratıcı düşünce gelişimini desteklemek.
  • Çocuğun problem çözme, karar verme ve uyum sağlama için gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmasını sağlamak.
  • Olumlu ve gerçekçi benlik gelişimini sağlamasına destek olmak.
  • Sağlıklı iletişim becerilerini kazanmasını sağlamak.
  • Anne ve babalara, ihtiyaç duyduğu konularda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak.
  • Çocuğun saygı, sevgi, sorumluluk, çevre bilinci gibi evrensel değerleri kazanmasını sağlamaktır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Çalışmalarında Dikkat Edilen İlkeler

• Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri gizlilik esasına dayanır.
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere açıktır.
  • Etkili bir psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti bireysel ayrılıkları dikkate alan bir eğitim sisteminde gerçekleşir.
  • Çocuğun bütün olarak gelişmesine sağlıklı ve güvenli bir kişilik kazanmasına destek olunur.
  • Uygulanan psikolojik danışmanlık ve rehberlik programı organize edilmiş, planlanmış bir müfredata sahiptir.
  • Uygulanan psikolojik danışmanlık ve rehberlik programı ardışık ve esnektir.
  • Öğretmenler, veliler ve okul yönetimi ile iletişim içinde iş birliği yapılır, koordineli çalışılır.