ANKA ANAOKULU

Neden Anka Anaokulu?

NEDEN ANKA ANAOKULU?

Okul öncesi dönem çocuklarda kişilik gelişiminin “kalıcı davranışların” tamamlandığı bir dönem olduğu için çocukların sonraki hayatlarını önemli oranda etkilemektedir. Bu dönemi sevgi ortamında, değer görüldükleri ortamlarda geçiren çocukların davranış modelleri olumlu şekillenir. Okul öncesinde çocuklar sosyalleşirler, etkileşim kurdukları ortamlarda kendilerini tanırlar, oyun içinde kavramları ve farklı değerleri öğrenirler. Bu süreçte yapılacak planlı yapılandırılmış etkinliklerle, çocukların sosyal gelişimleri de olumlu bir biçimde gelişecektir.

Kişilik gelişimi için okul öncesi dönem önemli bir basamaktır. Doğumla başlayan güven duygusu gelişimi, erken çocuklukta özerkliğe geçiş ve ardından üç yaşla başlayan merak duygusu ile girişim döneminin kapısı açılır. Çocukların bu süreçleri olumlu deneyimlerle arkada bırakmaları onların tutarlı kişilik gelişimleri açısından önemlidir.

Geleceğin başarılı bireylerinin, çocukluğunu olumlu deneyimler yaşayarak geçiren çocuklar olacağına inanıyoruz. Bu düşünceyi yaşama geçirmek isteyen Anka Anaokulu yaşama kapılarını açtı.

Her kurumun olduğu gibi bizim okulumuzun da vazgeçilmezleri var. Okulumuzun kuruluş felsefesinde belirlediğimiz önceliklerimizle eğitim-öğretimimize devam ediyoruz.

Okulumuzda açık ve olumlu iletişim yaklaşımı vardır.
Okulumuz öğrencileri, aileleri, idarecileri, eğitmenleri, çalışanları ile bir bütündür. Okul içinde kurulacak iletişimde herkes görüşünü belirtmekte özgürdür. Herkesin görüşü önemlidir ve tüm görüşler dinlenir.

Okulumuzda koşulsuz sevgi ilkesinden asla ödün verilmez.
Biz çocuklarımızı “çiçek açacaklar diye sulamayız zaten çiçek olduklarını bildiğimiz için su veririz”. Sevgi bizim aramızda koşula bağlı değildir. Her çocuğa ayrım gözetmeksizin sevgi ortamı eşit şekilde yansıtılır.

Oyunun okul öncesinin temeli olduğuna inanırız.
Biliyoruz ki çocuklar “oyun ”la “oyun ”da öğrenirler. Bu ilkeden yola çıkarak oluşturduğumuz akademik planlamamızda oyunlar önceliklidir. Farklı kavramların ve değerlerin (paylaşma, eşitlik, hak arama, özgürlük, kurallara uyma vb) oyun içinde kavrandığını biliyoruz.

Yapılandırılmış ve geliştirilen akademik programla çalışırız.
Eğitim biliminin her yeni günde geliştiğini biliyoruz. Öğrenmenin de bireye özgü olduğunun farkındayız. Farklı eğitim modellerini inceleyerek akademik programımızı geliştiriyoruz. Oluşturulan akademik programımız haftalık ve aylık olarak güncellenerek incelenir ve onaylandıktan sonra uygulanır.

Eğitimcilerimiz alan uzmanlarıdır ve kendi alanlarında deneyimlidir.
Eğitimcilerimizin alan mezunları olmasına, öğrenmeye açık olmalarına ve deneyimli olmalarına dikkat ederiz. Eğitimcilerimizin gelişimi bizim için önemlidir bu yüzden belirli aralıklarla farklı seminerler ve eğitimler düzenleyerek öğretmenlerimizin gelişimine katkı sağlarız.

Okul öğrencisi, velisi, eğitimcisi, çalışanlar ve yöneticileri ile bir bütündür.
Okulun tüm paydaşlarının eğitim öğretim sürecinde iş birliği yapmasını önemseriz. Bu yüzden farklı etkinliklerle bu bütünlüğü pekiştirerek yansıtmaya çalışırız.

Öğrencilerimizin gelişimleri değerlendirilerek bu konuda aileler belirli aralıklarla bilgilendirilir.
Eğitimin önemli parçalarından biri de değerlendirmedir. Akademik ve sosyal açıdan gelişim gösteren öğrencilerimiz birbirileri ile karşılaştırılmaz ve değerlendirme bireye kendi gelişimine özgüdür. Sürece dönük yaşantıları kendi bireysel gelişimleri içinde değerlendirilerek ailelere geri bildirimde bulunulur.

Dengeli beslenmeye ve hijyene önem veririz.
Öğrencilerimizin gelişim döneminde yeterli ve dengeli beslenmeleri bizim için önemlidir. Aylık menülerimize beslenme uzmanı gözetiminde incelenerek karar verilir. Okulumuzun temizliği düzenli olarak anti bakteriyel ürünlerle yapılır.

Sosyal gelişim için farklı sosyal etkinliklere önem veririz.
Okulumuzda öğrencilerin farklı sosyal etkinliklerle zengin deneyimler kazanmaları için programlama yaparız. Farklı gün kutlamaları, velilerin konuk olarak okula gelmesi  (yaşam, meslek vb deneyimlerinin paylaşımı), geziler, tiyatrolar, sinema günleri, hayvanlar, minik tarım çalışmaları ile öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini destekleriz.

Okul kuruluşumuzu gerçekleştirirken düşündük, farklı birçok okul öncesi markasının bir şubesi olabilirdik. Bir kurumun farklı yerlerindeki parçalarından biri olmak yerine; heyecanla atan yeni bir kalp olmayı tercih ettik. Bu yüzden “Anka Anaokulu” sizlerle buluştu. ANKA ANAOKULU  yaşama atılan ilk sağlam adımdır.